Petrezselymes-tejszínes csirkecsíkok recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemellfilé
- 3 ek olaj
- 0,5 kk só
- 1 púpos kk házi fokhagymakrém
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és egy kicsit lecsepegtetjük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a husit fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük sóval, és hozzáadjuk a fokhagymakrémet. Öntünk alá kevés vizet, kb. 0,5 dl-t, és lefedve puhára főzzük.
Közben a megmosott petrezselyemlevelet egész apróra vágjuk. A megpuhult húshoz öntjük a tejszínt, hagyjuk felfőni, beleszórjuk a zöld levelet, és elzárjuk.
Azonnal, melegen kínáljuk.
Tipp:
Van úgy, hogy nincs ihlet és kell egy viszonylag gyors étel. Pont egy ilyen pillanatban született meg ez a roppant egyszerű, húsos fogás. Kínálhatjuk rizs körettel is, nálunk most párolt karfiol lett a kísérője.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »