Petrezselymes-tejszínes csirkecsíkok recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemellfilé
- 3 ek olaj
- 0,5 kk só
- 1 púpos kk házi fokhagymakrém
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és egy kicsit lecsepegtetjük. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a husit fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük sóval, és hozzáadjuk a fokhagymakrémet. Öntünk alá kevés vizet, kb. 0,5 dl-t, és lefedve puhára főzzük.
Közben a megmosott petrezselyemlevelet egész apróra vágjuk. A megpuhult húshoz öntjük a tejszínt, hagyjuk felfőni, beleszórjuk a zöld levelet, és elzárjuk.
Azonnal, melegen kínáljuk.
Tipp:
Van úgy, hogy nincs ihlet és kell egy viszonylag gyors étel. Pont egy ilyen pillanatban született meg ez a roppant egyszerű, húsos fogás. Kínálhatjuk rizs körettel is, nálunk most párolt karfiol lett a kísérője.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.