Petrezselymes csirkelepény párolt rizzsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 2 cs petrezselyemzöld
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 4-5 szelet száraz kenyér
- só
- őrölt bors
- delikát
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk és megsózzuk.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk, majd kevés olajon átpirítjuk. A kenyérszeleteket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a petrezselyemzöldhöz adjuk. Beletesszük a tojásokat és a zúzott fokhagymát, majd sóval, őrölt borssal és delikáttal fűszerezzük. Jól összekavarjuk a tölteléket, majd tűz felett átforgatjuk.
Egy tepsit meghintünk pici delikáttal és őrölt borssal, majd a csirkemell szeleteket szorosan egymás mellé helyezzük. Ezt követően kanál segítségével a petrezselymes masszát a csirkemell szeletekre helyezzük. Kevés olajjal meglocsoljuk, alufóliával lefedjük a tepsit, majd forró sütőbe helyezzük.
Miután a hús megpuhult, a fóliát levesszük a tepsiről és készre sütjük. Tálalhatjuk párolt rizzsel, burgonyapürével de puha kenyérrel is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »