Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Petrezselymes csirkelepény párolt rizzsel recept

Petrezselymes csirkelepény párolt rizzsel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemell
    • 2 cs petrezselyemzöld
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 4-5 szelet száraz kenyér
    • őrölt bors
    • delikát
    • olaj

    Elkészítése:

    A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk és megsózzuk.

    A petrezselyemzöldet felaprítjuk, majd kevés olajon átpirítjuk. A kenyérszeleteket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a petrezselyemzöldhöz adjuk. Beletesszük a tojásokat és a zúzott fokhagymát, majd sóval, őrölt borssal és delikáttal fűszerezzük. Jól összekavarjuk a tölteléket, majd tűz felett átforgatjuk.

    Egy tepsit meghintünk pici delikáttal és őrölt borssal, majd a csirkemell szeleteket szorosan egymás mellé helyezzük. Ezt követően kanál segítségével a petrezselymes masszát a csirkemell szeletekre helyezzük. Kevés olajjal meglocsoljuk, alufóliával lefedjük a tepsit, majd forró sütőbe helyezzük.

    Miután a hús megpuhult, a fóliát levesszük a tepsiről és készre sütjük. Tálalhatjuk párolt rizzsel, burgonyapürével de puha kenyérrel is nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá