Pestos pulya ropogós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 6-8 ek piros pesto
- zsemlemorzsa
- olívaolaj
Salátához:
- 1 kápia paprika
- 3 sonka hagyma
- fél kígyóuborka
- balzsamecet
- méz
- só
- bors
- olíva olaj
Elkészítése:
A pulykamellet kisebb darabokra vágjuk. Egy mélyebb tálba beleteszem a piros pestot, majd a húsokat megforgatom benne. Figyeljünk, hogy mindenhol jól bevonja a pesto. Ezután egy nagyobb zacskóba beleöntök zsemlemorzsát és a húsokat, lehetőleg nem egyszerre, szintén beleteszem. Most már csak rázogatni kell, mert így a morzsa szép egyenletesen bevonja a húsokat.
A sütőt előmelegítem 200 fokra és egy tepsit helyezek bele, amit meglocsolok olíva olajjal. Amikor az olaj serceg beleteszem a húsokat és nagyjából 15 percig szép ropogósra sütöm.
Amíg a hús sül, össze lehet állítani a salátát. Ehhez a paprikát és az uborka vékony csíkokra vágom, a hagymát karikázom. Az öntet a végén kerül rá, de 5-6 percig álljon, hogy az ízek összeérjenek.