Pestos pulya ropogós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 6-8 ek piros pesto
- zsemlemorzsa
- olívaolaj
Salátához:
- 1 kápia paprika
- 3 sonka hagyma
- fél kígyóuborka
- balzsamecet
- méz
- só
- bors
- olíva olaj
Elkészítése:
A pulykamellet kisebb darabokra vágjuk. Egy mélyebb tálba beleteszem a piros pestot, majd a húsokat megforgatom benne. Figyeljünk, hogy mindenhol jól bevonja a pesto. Ezután egy nagyobb zacskóba beleöntök zsemlemorzsát és a húsokat, lehetőleg nem egyszerre, szintén beleteszem. Most már csak rázogatni kell, mert így a morzsa szép egyenletesen bevonja a húsokat.
A sütőt előmelegítem 200 fokra és egy tepsit helyezek bele, amit meglocsolok olíva olajjal. Amikor az olaj serceg beleteszem a húsokat és nagyjából 15 percig szép ropogósra sütöm.
Amíg a hús sül, össze lehet állítani a salátát. Ehhez a paprikát és az uborka vékony csíkokra vágom, a hagymát karikázom. Az öntet a végén kerül rá, de 5-6 percig álljon, hogy az ízek összeérjenek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »