Párolt jércemell gombamártással recept

Hozzávalók:
- 4 db jércemell filé
- 20-25 dkg csiperkegomba
- 5 dkg liszt
- 3 dkg margarin
- 2 dkg só
- 2 dl tejföl
- friss petrezselyem
Elkészítése:
A jércemellet felcsíkozzuk, majd mind a két felét porosra sütjük, egy kevés vizet öntünk alá és 20-25 percig pároljuk. A lisztet és a margarint elkeverjük csomómentesre. A megpuhult húsra tesszük a karikákra vagdalt gombát megsózzuk, megborsozzuk megszórjuk a petrezselyemmel ezt egy picit össze főzzük, és ráhelyezzük a lisztes margarint, majd a tejfölt, és kevés vízet(kb. 1 dl, ugy h ellepje) ás 10 percig főzzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »