Párolt jércemell gombamártással recept

Hozzávalók:
- 4 db jércemell filé
- 20-25 dkg csiperkegomba
- 5 dkg liszt
- 3 dkg margarin
- 2 dkg só
- 2 dl tejföl
- friss petrezselyem
Elkészítése:
A jércemellet felcsíkozzuk, majd mind a két felét porosra sütjük, egy kevés vizet öntünk alá és 20-25 percig pároljuk. A lisztet és a margarint elkeverjük csomómentesre. A megpuhult húsra tesszük a karikákra vagdalt gombát megsózzuk, megborsozzuk megszórjuk a petrezselyemmel ezt egy picit össze főzzük, és ráhelyezzük a lisztes margarint, majd a tejfölt, és kevés vízet(kb. 1 dl, ugy h ellepje) ás 10 percig főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »