Párolt csirkecomb padlizsános mártással recept

Hozzávalók:
- 1,5 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 db padlizsán
- 1 dl víz
- kakukkfű
- bors
- só
- majoránna
- 1 evőkanál szójaszósz
- 3 kk ételízesítő
- Kb 1 dl tejföl, vagy főzőtejszín
- étkezési keményítő
- 3 szál sárgarépa
- 1 kg csirke comb
Elkészítése:
Vettem másfél fej vöröshagymát és 3 gerezd fokhagymát aprítógéppel finomra vágtam (a munka könnyítése érdekében adtam hozzá 1 dl vizet), 1 kg csirkecombot tettem a pároló serpenyőbe, arra az aprított hagymát, egy nagyon pici csipet kakukkfüvet raktam rá, és borsot, majorannát. Az egészhez hozzáadtam a sárgarépát, egy evőkanál szójaszósszal meglocsoltam, szórtam rá 3 kávéskanál ételízesítőt, amiben a só is benne van, és fedő alatt pároltam, míg a hús rendesen meg nem puhult.
Közben a meghámozott padlizsánt kockára vágtam, lesóztam. A húst, amikor a leve jórészt elfőtt és még épp nem vált le a csontról, kiszedtem, a lecsepegtetett padlizsánt beletettem a hús helyére annyi lével kiegészítve, hogy épp elfedje a padlizsánkockákat. Rövid párolás után (kb negyed óra forrás) a répát és a padlizsánt kiszedtem külön kistálba, két kanál tejföllel (ha van főzőtejszín, azt is szoktam helyette használni), 2 dl hideg vízzel és 1 ek. étkezési keményítővel botmixerrel összekevertem. Ilyenkor már látszik, hogy milyen sűrű az anyag, ha a mixer nem viszi, folyadék kell még hozzá, ami nyugodtan lehet víz is, csak “szaporítás” esetén utólagos fűszerezés válhat szükségessé. A masszát visszaöntve a serpenyőbe épp egy picit kell “megrottyantani”keményítővel.
Köretnek zöldséges rizst lehet ajánlani,(én a zöldséget külön tálaltam).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »