Párolt csirkecomb padlizsános mártással recept

Hozzávalók:
- 1,5 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 db padlizsán
- 1 dl víz
- kakukkfű
- bors
- só
- majoránna
- 1 evőkanál szójaszósz
- 3 kk ételízesítő
- Kb 1 dl tejföl, vagy főzőtejszín
- étkezési keményítő
- 3 szál sárgarépa
- 1 kg csirke comb
Elkészítése:
Vettem másfél fej vöröshagymát és 3 gerezd fokhagymát aprítógéppel finomra vágtam (a munka könnyítése érdekében adtam hozzá 1 dl vizet), 1 kg csirkecombot tettem a pároló serpenyőbe, arra az aprított hagymát, egy nagyon pici csipet kakukkfüvet raktam rá, és borsot, majorannát. Az egészhez hozzáadtam a sárgarépát, egy evőkanál szójaszósszal meglocsoltam, szórtam rá 3 kávéskanál ételízesítőt, amiben a só is benne van, és fedő alatt pároltam, míg a hús rendesen meg nem puhult.
Közben a meghámozott padlizsánt kockára vágtam, lesóztam. A húst, amikor a leve jórészt elfőtt és még épp nem vált le a csontról, kiszedtem, a lecsepegtetett padlizsánt beletettem a hús helyére annyi lével kiegészítve, hogy épp elfedje a padlizsánkockákat. Rövid párolás után (kb negyed óra forrás) a répát és a padlizsánt kiszedtem külön kistálba, két kanál tejföllel (ha van főzőtejszín, azt is szoktam helyette használni), 2 dl hideg vízzel és 1 ek. étkezési keményítővel botmixerrel összekevertem. Ilyenkor már látszik, hogy milyen sűrű az anyag, ha a mixer nem viszi, folyadék kell még hozzá, ami nyugodtan lehet víz is, csak “szaporítás” esetén utólagos fűszerezés válhat szükségessé. A masszát visszaöntve a serpenyőbe épp egy picit kell “megrottyantani”keményítővel.
Köretnek zöldséges rizst lehet ajánlani,(én a zöldséget külön tálaltam).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »