Párolt csirkecomb padlizsános mártással recept
Hozzávalók:
- 1,5 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 db padlizsán
- 1 dl víz
- kakukkfű
- bors
- só
- majoránna
- 1 evőkanál szójaszósz
- 3 kk ételízesítő
- Kb 1 dl tejföl, vagy főzőtejszín
- étkezési keményítő
- 3 szál sárgarépa
- 1 kg csirke comb
Elkészítése:
Vettem másfél fej vöröshagymát és 3 gerezd fokhagymát aprítógéppel finomra vágtam (a munka könnyítése érdekében adtam hozzá 1 dl vizet), 1 kg csirkecombot tettem a pároló serpenyőbe, arra az aprított hagymát, egy nagyon pici csipet kakukkfüvet raktam rá, és borsot, majorannát. Az egészhez hozzáadtam a sárgarépát, egy evőkanál szójaszósszal meglocsoltam, szórtam rá 3 kávéskanál ételízesítőt, amiben a só is benne van, és fedő alatt pároltam, míg a hús rendesen meg nem puhult.
Közben a meghámozott padlizsánt kockára vágtam, lesóztam. A húst, amikor a leve jórészt elfőtt és még épp nem vált le a csontról, kiszedtem, a lecsepegtetett padlizsánt beletettem a hús helyére annyi lével kiegészítve, hogy épp elfedje a padlizsánkockákat. Rövid párolás után (kb negyed óra forrás) a répát és a padlizsánt kiszedtem külön kistálba, két kanál tejföllel (ha van főzőtejszín, azt is szoktam helyette használni), 2 dl hideg vízzel és 1 ek. étkezési keményítővel botmixerrel összekevertem. Ilyenkor már látszik, hogy milyen sűrű az anyag, ha a mixer nem viszi, folyadék kell még hozzá, ami nyugodtan lehet víz is, csak “szaporítás” esetén utólagos fűszerezés válhat szükségessé. A masszát visszaöntve a serpenyőbe épp egy picit kell “megrottyantani”keményítővel.
Köretnek zöldséges rizst lehet ajánlani,(én a zöldséget külön tálaltam).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

