Párizsi csirke recept

Hozzávalók:
- 2-2 alsó és felső csirkecomb
- 2 csirkeszárny
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- só
- 1 tk bors
- 1 ek ételízesítő
- kb 6 ek liszt
- 2 dl étolaj
Elkészítése:
A húsokat megpároljuk fűszeres, sós, borsos, ételízesítős vízben, vagy zöldségalaplében. Ez a leggazdaságosabb, mert megmarad a finom húsleves.
Amíg fő,illetve párolódig a húsunk elkészítjük a párizsi bundát. A tojásokat a tejjel kikavarjuk, beleszórjuk a lisztet, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. Lágy, kissé folyós masszát kapunk.
A megfőtt húst sózzuk, borsozzuk. Az olajat felforrósítjuk, a befűszerezett húsokat beleforgatjuk a masszába és szép pirosra, ropogósra sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
Nálunk a gyerekek sült krumplival szeretik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »