Paradicsomos-édesköményes húsgombóc recept

Hozzávalók:
Húsgombóchoz:
- 30 dkg pulykamell
- 1/2 tk édesköménymag
- 15 dkg répa
- 5 dkg dió
- 10 dkg zabpehely
- só, bors
Szószhoz:
- 1 doboz paradicsom
- 1/2 doboz víz
- 1 édeskömény
- 1 répa
- 1 fej lilahagyma
- só
- petrezselyemzöld
- parmezán
Elkészítése:
A húsgombóc összetevőit beletettem a késes aprítóba, összedolgoztam, diónyi gombócokat formáztam, kevés olajon megsütöttem, majd tányérra szedtem.
A felcsíkozott édesköményt a felaprított hagymával és a felkarikázott répával kevés olajon átforgattam, fedő alatt 5 percet pároltam.
Beleöntöttem a paradicsomot és egy paradicsomosdoboznyi vizet, beleraktam az összes gombócot, lefedtem és 10 percig pároltam közepes lángon.
A végén reszeltem rá parmezánt és megszórtam petrezselyemzölddel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »