Paradicsomos csirke gombával és babbal recept

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek napraforgó olaj
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 50 dkg gomba
- 30 dkg sűrített paradicsom
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 50 dkg vörösbab (2 db konzerv)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
Az olajon megpirítom a kockára vágott szalonnát, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem.
Hozzáadom az áttört fokhagymát, a felszeletelt gombát.
Megszórom sóval, borssal és zsírjára pirítom. Hozzáadom a csíkokra vágott húst, fűszerezem bazsalikommal, oregánóval és fehéredésig pirítom.
Ezután beleöntöm a sűrített paradicsomot és a lecsepegtetett babot, ha szükséges még sózom.
Összeforralom és tálalom.
Párolt rizs, vagy kifőtt tészta illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »