Paradicsomos csirke gombával és babbal recept
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek napraforgó olaj
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 50 dkg gomba
- 30 dkg sűrített paradicsom
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 50 dkg vörösbab (2 db konzerv)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
Az olajon megpirítom a kockára vágott szalonnát, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem.
Hozzáadom az áttört fokhagymát, a felszeletelt gombát.
Megszórom sóval, borssal és zsírjára pirítom. Hozzáadom a csíkokra vágott húst, fűszerezem bazsalikommal, oregánóval és fehéredésig pirítom.
Ezután beleöntöm a sűrített paradicsomot és a lecsepegtetett babot, ha szükséges még sózom.
Összeforralom és tálalom.
Párolt rizs, vagy kifőtt tészta illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


