Paradicsomos csirke gombával és babbal recept

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek napraforgó olaj
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 50 dkg gomba
- 30 dkg sűrített paradicsom
- 1 tk oregánó
- 1 tk bazsalikom
- 50 dkg vörösbab (2 db konzerv)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
Az olajon megpirítom a kockára vágott szalonnát, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem.
Hozzáadom az áttört fokhagymát, a felszeletelt gombát.
Megszórom sóval, borssal és zsírjára pirítom. Hozzáadom a csíkokra vágott húst, fűszerezem bazsalikommal, oregánóval és fehéredésig pirítom.
Ezután beleöntöm a sűrített paradicsomot és a lecsepegtetett babot, ha szükséges még sózom.
Összeforralom és tálalom.
Párolt rizs, vagy kifőtt tészta illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »