Paradicsomos csípős csirkeszárnyak recept
Hozzávalók:
- 1 kg tisztított csirkeszárny
A paradicsomos páchoz
- 2 dl paradicsom püré
- (nálam házilag készített ketchup)
- 1 ág kakukkfű
- só
- chili paprika (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek méz
- friss bazsalikom levélkék
- 2 ek olíva olaj
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- snidling apróra vágva a kész étel tetejére szórni
Elkészítése:
A pác hozzávalóit egy nagyobb tálban összekeverjük.
A szárnyakat alaposan megmossuk, és az előzőleg elkészített páclében megforgatjuk, majd sütőedénybe téve lefóliázzuk és 200 fokon 20-25 perc alatt puhára pároljuk. Amennyiben időnk engedi a pácban hagyjuk pihenni egy-két órát a húsokat, de ellenkező esetben, villám megoldásként azonnal sütve is ízletes lesz a végeredmény.
Fóliát levéve még pár percet pirítjuk a a húsok felületét. Friss salátával és párolt rizzsel kínáltam. Kötényeket felkötni ! Jó étvágyat!
Tipp:
Ki szereti a csontos csirke husikat? Kedvelitek vagy mellőzitek?
Gyorsan elkészül, ezért is nagyon kedveljük :D No meg ami paradicsomos, nagy előnnyel landol a tányérunkon :)
Köretként friss citrusos, balzsam ecetes salátával, párolt rizzsel kínálva nagyon ízletes fogás ebédre vagy akár vacsorára is egyaránt.