Paprikás csirkeszárnyak recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Csirkeszárny:
- 1 kg csirkeszárny
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt kömény
- só
- 1 kk ételízesítő
- 2 csapott ek pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 2 ek finomliszt
A galuskához:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg kukoricaliszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 2 ek étolaj vagy zsír
Elkészítése:
csirke szárnyakat gondosan megtisztítjuk, végeit levágjuk, a forgóknál ketté vágjuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk.
A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát.
Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.
Visszatesszük a tűzhelyre,beletesszük a csirke szárnyakat. Sózzuk és rövid lében puhára pároljuk.
Ha megpuhult, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Kiforraljuk és visszatesszük bele a húst.
Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »