Paprikás csirkeszárnyak recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Csirkeszárny:
- 1 kg csirkeszárny
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt kömény
- só
- 1 kk ételízesítő
- 2 csapott ek pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 2 ek finomliszt
A galuskához:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg kukoricaliszt
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 2 ek étolaj vagy zsír
Elkészítése:
csirke szárnyakat gondosan megtisztítjuk, végeit levágjuk, a forgóknál ketté vágjuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk.
A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát.
Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.
Visszatesszük a tűzhelyre,beletesszük a csirke szárnyakat. Sózzuk és rövid lében puhára pároljuk.
Ha megpuhult, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Kiforraljuk és visszatesszük bele a húst.
Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!