Paprikás csirke recept

Hozzávalók:
- 1,75 kg csirkecomb
- 5 dkg tyúkzsír
- 15 dkg vöröshagyma
- 2 ek pirpspaprika
- 1 ek só
- 4 szem paradicsom
- 1 vagy 2 zöld paprika
- 2 dl tejföl
- 2,5 dkg finomliszt
Elkészítése:
Az előkészített csirkéket megmossuk, feldaraboljuk.
A felhevített zsírban a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, kevés sóval megintve pároljuk. Hozzáadjuk a kicsumázott, kockákra vágott zöldpaprika felét, fűszerpaprikával meghintjük, kevés vízzel (szárnyas alaplével) felengedve zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk az alaposan lecsurgatott csirkehúst.
Sóval ízesítve, fedő alatt kevés lében pároljuk. Párolás közben a levét pótoljuk. Készre párolás előtt beletesszük a többi zöldpaprikát és a paradicsomot. Átszűrjük, tejfölös habarással sűrítjük, utánízesitjük és kiforraljuk. Forrón, galuskával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »