Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őzgerincformában sült csirkemell recept

Őzgerincformában sült csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkemell
    • 15 dkg szeletelt bacon
    • 15 dkg reszelt sajt
    • só bors ízlés szerint
    • kis csokor petrezselyemzöld
    • 4 evőkanál tejföl
    • 3 evőkanál liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A forma megszórásához:

    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A csirkemellet megmossuk, apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és picit állni hagyjuk. A tejfölt (3 evőkanál), tojásokat, lisztet, reszelt sajtot (keveset tegyünk félre az aljához), petrezselyemzöldet összekeverjük a csirkemellel.

    Az őzgerincformát kikenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, beletesszük a szalonnákat, úgy hogy két oldalt kilógjanak. Beletesszük a masszát és két oldalt visszahajtjuk a szalonnát. A tetejét lekenjük 1 evőkanál tejföllel, és megszórjuk a maradék sajttal.

    A formát sütőpapíros tepsiben, előmelegített légkeveréses sütőben 170 fokon 40 percig sütjük, majd kiborítjuk a tepsire fejjel lefelé, és 220 fokon 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá