Őzgerincformában sült csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 15 dkg szeletelt bacon
- 15 dkg reszelt sajt
- só bors ízlés szerint
- kis csokor petrezselyemzöld
- 4 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A forma megszórásához:
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és picit állni hagyjuk. A tejfölt (3 evőkanál), tojásokat, lisztet, reszelt sajtot (keveset tegyünk félre az aljához), petrezselyemzöldet összekeverjük a csirkemellel.
Az őzgerincformát kikenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, beletesszük a szalonnákat, úgy hogy két oldalt kilógjanak. Beletesszük a masszát és két oldalt visszahajtjuk a szalonnát. A tetejét lekenjük 1 evőkanál tejföllel, és megszórjuk a maradék sajttal.
A formát sütőpapíros tepsiben, előmelegített légkeveréses sütőben 170 fokon 40 percig sütjük, majd kiborítjuk a tepsire fejjel lefelé, és 220 fokon 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »