Őzgerinces csirkemell recept

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 20 dkg bacon
- 20 dkg felvágott
- 20 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- 4 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.
3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, sóval, borssal, 15 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A csíkokra vágott húst forgassuk bele a sajtos-tejfölös masszába.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A masszába forgatott húst rétegezzük a szalonnával és a felvágottal, majd a végén hajtsuk rá a lelógó szalonnát.
Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb 40 perc alatt süssük készre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »