Őzgerinces csirkemell recept

Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 20 dkg bacon
- 20 dkg felvágott
- 20 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- 4 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.
3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, sóval, borssal, 15 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A csíkokra vágott húst forgassuk bele a sajtos-tejfölös masszába.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A masszába forgatott húst rétegezzük a szalonnával és a felvágottal, majd a végén hajtsuk rá a lelógó szalonnát.
Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb 40 perc alatt süssük készre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »