Őzgerinces csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 20 dkg bacon
  • 20 dkg felvágott
  • 20 dkg reszelt sajt
  • bors
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 tojás

Elkészítése:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit.

3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, sóval, borssal, 15 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A csíkokra vágott húst forgassuk bele a sajtos-tejfölös masszába.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A masszába forgatott húst rétegezzük a szalonnával és a felvágottal, majd a végén hajtsuk rá a lelógó szalonnát.

Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb 40 perc alatt süssük készre.