Őzgerinces csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 csomag szeletelt bacon
- 3 db csirkemell filé
- 2 dl tejszín
- 30-40 dkg sajt
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 5 dl tej
- 1 fej jégsaláta
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 1 kígyóuborka
- só, bors
- 1 natúr joghurt
Elkészítése:
A csirkemelleket nagyon enyhén besózom, nem szabad túlzásba vinni mert a sajt és a bacon is sós. Beleteszem egy tálba, felaprítok rá 3-4 gerezd fokhagymát, megszórom vele, és felengedem annyi tejjel ami ellepi. Hűtőbe rakom és 2-3 órát állni hagyom. Az őzgerinc formát kibélelem a baconnal, majd a sajtból szeleteket vágunk amit ráfektetünk a szalonnára. A csirkemellet bepanírozom lisztbe, tojásba, reszelt sajtba, és ezt ráhelyezem az őzgerincben lévő sajtra. A maradék reszelt sajttal megszórom a tetejét, majd felöntöm 2 dl főzőtejszínnel. A végén behajtogatom a szalonna végeit a tetejére. Előmelegített sütőben, kis lángon úgy 1,5-2 órát sütöm, majd mikor kész, kiborítom egy tepsire és az alját is megpirítom.
A salátához az alapanyagokat felkockázom, enyhén megsózom, borsozom, majd a natúr joghurtot ráöntöm és jól összekeverem. Hagyom állni a hűtőbe 1 órát hogy az ízek jól összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »