Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemelleket nagyon enyhén besózom, nem szabad túlzásba vinni mert a sajt és a bacon is sós. Beleteszem egy tálba, felaprítok rá 3-4 gerezd fokhagymát, megszórom vele, és felengedem annyi tejjel ami ellepi. Hűtőbe rakom és 2-3 órát állni hagyom. Az őzgerinc formát kibélelem a baconnal, majd a sajtból szeleteket vágunk amit ráfektetünk a szalonnára. A csirkemellet bepanírozom lisztbe, tojásba, reszelt sajtba, és ezt ráhelyezem az őzgerincben lévő sajtra. A maradék reszelt sajttal megszórom a tetejét, majd felöntöm 2 dl főzőtejszínnel. A végén behajtogatom a szalonna végeit a tetejére. Előmelegített sütőben, kis lángon úgy 1,5-2 órát sütöm, majd mikor kész, kiborítom egy tepsire és az alját is megpirítom.
A salátához az alapanyagokat felkockázom, enyhén megsózom, borsozom, majd a natúr joghurtot ráöntöm és jól összekeverem. Hagyom állni a hűtőbe 1 órát hogy az ízek jól összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok!