Őzgerincben sült csirke recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg reszelt sajt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 ek tejföl
- 4 ek finomliszt
- 2 csomag vékonyra szeletelt füstölt bacon
- só
- bors
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kisebb vöröshagyma reszelve
Elkészítése:
A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymát adunk hozzá, és kevés olajon pár perc alatt elősütjük.
A tojásokat a tejföllel, a liszttel, a reszelt (vagy apróra vágott) hagymával és a sajttal alaposan összekeverjük. Belekeverjük az elősütött húst is.
Az őzgerinc formát először sütőpapírral, majd a vékony szelet bacon csíkokkal béleljük ki úgy, hogy a szélük kilógjon.
Öntsük bele a tölteléket, és hajtsuk be a szalonnák kilógó végét. Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük, majd a végén rápirítunk egy kicsit a tetejére már a fólia nélkül.
Tipp:
Melegen és hidegen is fogyasztható. Ha hidegen tálaljuk, akkor várjuk meg, amíg teljesen kihűl, és a hűtőben is pihen egy-két órát, mert így szép szeletekre lehet vágni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


