Oregánós csirkeragu párolt rizzsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- őrölt bors, oregánó, só, delikát
- 4 ek olaj
- 4 dl főzőtejszín
- 50 dkg rizs
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát átpréseljük, majd kevés olajon rövid idő alatt megdinszteljük. Rádobjuk a húst, átforgatjuk, borsozzuk és oregánóval fűszerezzük, majd lefedve a saját levében 15 percig pároljuk.
Ezt követően felöntjük a főzőtejszínnel, sózzuk, delikáttal ízesítjük és néhány perc alatt összerottyantjuk. Melegen párolt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »