Olasz tésztás húsmuffin recept

Hozzávalók:
- 250 gramm spagetti/fusilli
- 250 gramm darált csirkemell/disznóhús
- 3 ek olívaolaj
- 4 paradicsom
- 1 ek liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek tejföl
- 75 gramm tömlős krémsajt
- 75 gramm reszelt trappista/ementáli sajt
- só
- bors
- bazsalikom
- oregánó
- kakukkfű
- ételízesítő
Elkészítése:
A tésztát lobogó, sós vízben 15 perc alatt fogkeményre főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
A felkockázott vöröshagymát az olívaolajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk.
A paradicsomokat pár percre forró vízbe dobjuk, majd abból kivéve könnyedén lehúzzuk a héjukat. A megtisztított paradicsomokat egy magasabb falú tálba kockázzuk, hozzáreszeljük a fokhagymát, majd egy botmixer segítésével pépesítjük.
A húshoz adjuk a paradicsomos szósz ¾ részét, meghintjük a liszttel, majd gyorsan összekeverjük, hogy ne csomósodjon össze. Ízlés szerint fűszerezzük bazsalikommal, kukkfűvel, oregánóval, sóval, borssal és ételízesítővel. Nagyjából 15 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
A tojásokat a tejföllel elkeverjük, kissé sózzuk, majd hozzáforgatjuk a kihűlt tésztát.
A muffin sütőformát kiolajozzuk, kibéleljük a tésztával, majd mindegyikbe teszünk egy teáskanálnyi krémsajtot, és arra egy bő evőkanálnyi húsragut.
A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük, amíg a tetejük szép piros színt nem kap.
A maradék paradicsomos szószt szintén fűszerezzük, felforraljuk, és a húsmuffin mellé tálaljuk.
Az olasz tésztás húsmuffin kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 8 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »