Olasz tésztás húsmuffin recept

Hozzávalók:
- 250 gramm spagetti/fusilli
- 250 gramm darált csirkemell/disznóhús
- 3 ek olívaolaj
- 4 paradicsom
- 1 ek liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek tejföl
- 75 gramm tömlős krémsajt
- 75 gramm reszelt trappista/ementáli sajt
- só
- bors
- bazsalikom
- oregánó
- kakukkfű
- ételízesítő
Elkészítése:
A tésztát lobogó, sós vízben 15 perc alatt fogkeményre főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
A felkockázott vöröshagymát az olívaolajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk.
A paradicsomokat pár percre forró vízbe dobjuk, majd abból kivéve könnyedén lehúzzuk a héjukat. A megtisztított paradicsomokat egy magasabb falú tálba kockázzuk, hozzáreszeljük a fokhagymát, majd egy botmixer segítésével pépesítjük.
A húshoz adjuk a paradicsomos szósz ¾ részét, meghintjük a liszttel, majd gyorsan összekeverjük, hogy ne csomósodjon össze. Ízlés szerint fűszerezzük bazsalikommal, kukkfűvel, oregánóval, sóval, borssal és ételízesítővel. Nagyjából 15 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
A tojásokat a tejföllel elkeverjük, kissé sózzuk, majd hozzáforgatjuk a kihűlt tésztát.
A muffin sütőformát kiolajozzuk, kibéleljük a tésztával, majd mindegyikbe teszünk egy teáskanálnyi krémsajtot, és arra egy bő evőkanálnyi húsragut.
A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük, amíg a tetejük szép piros színt nem kap.
A maradék paradicsomos szószt szintén fűszerezzük, felforraljuk, és a húsmuffin mellé tálaljuk.
Az olasz tésztás húsmuffin kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »