Olasz tésztás húsmuffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 250 gramm spagetti/fusilli
  • 250 gramm darált csirkemell/disznóhús
  • 3 ek olívaolaj
  • 4 paradicsom
  • 1 ek liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 tojás
  • 3 ek tejföl
  • 75 gramm tömlős krémsajt
  • 75 gramm reszelt trappista/ementáli sajt
  • bors
  • bazsalikom
  • oregánó
  • kakukkfű
  • ételízesítő

Elkészítése:

A tésztát lobogó, sós vízben 15 perc alatt fogkeményre főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk egy kicsit kihűlni.

A felkockázott vöröshagymát az olívaolajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk.

A paradicsomokat pár percre forró vízbe dobjuk, majd abból kivéve könnyedén lehúzzuk a héjukat. A megtisztított paradicsomokat egy magasabb falú tálba kockázzuk, hozzáreszeljük a fokhagymát, majd egy botmixer segítésével pépesítjük.

A húshoz adjuk a paradicsomos szósz ¾ részét, meghintjük a liszttel, majd gyorsan összekeverjük, hogy ne csomósodjon össze. Ízlés szerint fűszerezzük bazsalikommal, kukkfűvel, oregánóval, sóval, borssal és ételízesítővel. Nagyjából 15 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

A tojásokat a tejföllel elkeverjük, kissé sózzuk, majd hozzáforgatjuk a kihűlt tésztát.

A muffin sütőformát kiolajozzuk, kibéleljük a tésztával, majd mindegyikbe teszünk egy teáskanálnyi krémsajtot, és arra egy bő evőkanálnyi húsragut.

A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük, amíg a tetejük szép piros színt nem kap.

A maradék paradicsomos szószt szintén fűszerezzük, felforraljuk, és a húsmuffin mellé tálaljuk.