Nutburger recept

Hozzávalók:
Zsemletésztához:
- 60 dkg liszt
- 2 kk só
- 2,5 dkg élesztő
- 3,8 dl tej
- 2 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg margarin
Tetejére:
- 1 kisebb egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek lenmag
- 2 ek szezámmag
Diós húshoz:
- 8 közepes szelet csirkemell filé
- 1 kk só
- 3 ek liszt
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg darált dió
- 5 ek olaj
Burger töltéséhez:
- 8 szelet füstölt sajt
- 3 nagyobb paradicsom
- 1 nagy fej lilahagyma
- 8 közepes levél mángold (esetleg jégsaláta)
- 2 közepes uborka
- ízlés szerint ketchup, mustár, majonéz
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk kb 1 dl meleg, de nem forró tejben 1 evőkanál cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a margarint, a tojás sárgáját, és a maradék tejet fokozatosan adagolva alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megtisztított csirkemell szeleteket kicsit kiklopfoljuk, meghintjük sóval. A burger töltéséhez a zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 8 egyenlő részre osztjuk. Zsemléket formálunk a tésztadarabokból úgy, hogy egy adag tésztát a tenyerünkbe fektetünk és a szélétől a közepe felé elkezdjük a gombóc közepébe nyomni a tésztát. Ezután fejjel lefelé, sütőpapírral bélelt tepsikbe sorakoztatjuk. (Érdemes távolabb tenni egymástól, mert még nőni fognak.) Ott még kb 30 percet kelesztjük, lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, lekenjük 2 evőkanál olajjal. A húshoz 3 tálkát készítünk, az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba öntjük a darált diót. A melleket előbb a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásban, végül a dióban, amit kicsit kézzel rányomkodunk. Az előkészített tepsibe fektetjük és lespricceljük olajjal vagy egy ecset segítségével egész vékonyan lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A kihűlt zsemléket kettévágjuk és füstölt sajttal, a diós hússal, a zöldségekkel, esetleg ketchuppal, majonézzel, mustárral megtöltve kínáljuk.
Tipp:
További képek és fázisfotók megtekinthetők a blogon.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »