Nutburger recept

Hozzávalók:
Zsemletésztához:
- 60 dkg liszt
- 2 kk só
- 2,5 dkg élesztő
- 3,8 dl tej
- 2 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg margarin
Tetejére:
- 1 kisebb egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek lenmag
- 2 ek szezámmag
Diós húshoz:
- 8 közepes szelet csirkemell filé
- 1 kk só
- 3 ek liszt
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg darált dió
- 5 ek olaj
Burger töltéséhez:
- 8 szelet füstölt sajt
- 3 nagyobb paradicsom
- 1 nagy fej lilahagyma
- 8 közepes levél mángold (esetleg jégsaláta)
- 2 közepes uborka
- ízlés szerint ketchup, mustár, majonéz
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk kb 1 dl meleg, de nem forró tejben 1 evőkanál cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a margarint, a tojás sárgáját, és a maradék tejet fokozatosan adagolva alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megtisztított csirkemell szeleteket kicsit kiklopfoljuk, meghintjük sóval. A burger töltéséhez a zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 8 egyenlő részre osztjuk. Zsemléket formálunk a tésztadarabokból úgy, hogy egy adag tésztát a tenyerünkbe fektetünk és a szélétől a közepe felé elkezdjük a gombóc közepébe nyomni a tésztát. Ezután fejjel lefelé, sütőpapírral bélelt tepsikbe sorakoztatjuk. (Érdemes távolabb tenni egymástól, mert még nőni fognak.) Ott még kb 30 percet kelesztjük, lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, lekenjük 2 evőkanál olajjal. A húshoz 3 tálkát készítünk, az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba öntjük a darált diót. A melleket előbb a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásban, végül a dióban, amit kicsit kézzel rányomkodunk. Az előkészített tepsibe fektetjük és lespricceljük olajjal vagy egy ecset segítségével egész vékonyan lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A kihűlt zsemléket kettévágjuk és füstölt sajttal, a diós hússal, a zöldségekkel, esetleg ketchuppal, majonézzel, mustárral megtöltve kínáljuk.
Tipp:
További képek és fázisfotók megtekinthetők a blogon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »