Nutburger recept

Hozzávalók:
Zsemletésztához:
- 60 dkg liszt
- 2 kk só
- 2,5 dkg élesztő
- 3,8 dl tej
- 2 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg margarin
Tetejére:
- 1 kisebb egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek lenmag
- 2 ek szezámmag
Diós húshoz:
- 8 közepes szelet csirkemell filé
- 1 kk só
- 3 ek liszt
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg darált dió
- 5 ek olaj
Burger töltéséhez:
- 8 szelet füstölt sajt
- 3 nagyobb paradicsom
- 1 nagy fej lilahagyma
- 8 közepes levél mángold (esetleg jégsaláta)
- 2 közepes uborka
- ízlés szerint ketchup, mustár, majonéz
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk kb 1 dl meleg, de nem forró tejben 1 evőkanál cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a margarint, a tojás sárgáját, és a maradék tejet fokozatosan adagolva alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megtisztított csirkemell szeleteket kicsit kiklopfoljuk, meghintjük sóval. A burger töltéséhez a zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és 8 egyenlő részre osztjuk. Zsemléket formálunk a tésztadarabokból úgy, hogy egy adag tésztát a tenyerünkbe fektetünk és a szélétől a közepe felé elkezdjük a gombóc közepébe nyomni a tésztát. Ezután fejjel lefelé, sütőpapírral bélelt tepsikbe sorakoztatjuk. (Érdemes távolabb tenni egymástól, mert még nőni fognak.) Ott még kb 30 percet kelesztjük, lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és lenmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, lekenjük 2 evőkanál olajjal. A húshoz 3 tálkát készítünk, az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba öntjük a darált diót. A melleket előbb a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásban, végül a dióban, amit kicsit kézzel rányomkodunk. Az előkészített tepsibe fektetjük és lespricceljük olajjal vagy egy ecset segítségével egész vékonyan lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A kihűlt zsemléket kettévágjuk és füstölt sajttal, a diós hússal, a zöldségekkel, esetleg ketchuppal, majonézzel, mustárral megtöltve kínáljuk.
Tipp:
További képek és fázisfotók megtekinthetők a blogon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »