Nem lehet abbahagyni csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4-5 csirkecomb
- 1 fej lila hagyma
- 4 dl tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 dl olaj
- liszt
- paprika
- só
- fűszerek
- újburgonya
- petrezselyem
Elkészítése:
A csirkecombokat vágjuk ketté, sózzuk meg forgassuk meg paprikás lisztben, majd tegyük egy tepsibe.
Karikázzuk rá a lila hagymát. Ezután készítsük el a mártást a tejföl, fokhagyma, reszelt sajt, olaj keverékéből. Ezt öntsük a csirkékre.
Közben az újburgonyákat mossuk át – héját kapargassuk le. A nagyobb darabokat vágjuk ketté vagy négyfelé, majd öntsük a tepsibe.
Adjunk hozzá egy kis zsiradékot (nálunk mangalica zsírral készült) és egy kevés vizet is. Nagy szemű sóval fűszerezzük.
A petrezselymet aprítsuk fel és tegyük a krumplira. (mehet bele rozmaring is, de az újkrumpli jobban szereti a petrezselymet).
Ezután mindkét étel mehet a sütőbe. Nagyjából egy időben fognak elkészülni. (40-50 perc alatt)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

