Nem lehet abbahagyni csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4-5 csirkecomb
- 1 fej lila hagyma
- 4 dl tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 dl olaj
- liszt
- paprika
- só
- fűszerek
- újburgonya
- petrezselyem
Elkészítése:
A csirkecombokat vágjuk ketté, sózzuk meg forgassuk meg paprikás lisztben, majd tegyük egy tepsibe.
Karikázzuk rá a lila hagymát. Ezután készítsük el a mártást a tejföl, fokhagyma, reszelt sajt, olaj keverékéből. Ezt öntsük a csirkékre.
Közben az újburgonyákat mossuk át – héját kapargassuk le. A nagyobb darabokat vágjuk ketté vagy négyfelé, majd öntsük a tepsibe.
Adjunk hozzá egy kis zsiradékot (nálunk mangalica zsírral készült) és egy kevés vizet is. Nagy szemű sóval fűszerezzük.
A petrezselymet aprítsuk fel és tegyük a krumplira. (mehet bele rozmaring is, de az újkrumpli jobban szereti a petrezselymet).
Ezután mindkét étel mehet a sütőbe. Nagyjából egy időben fognak elkészülni. (40-50 perc alatt)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »