Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos kacsacomb recept

Narancsos kacsacomb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 kacsacomb
    • 5 narancs
    • 1-1,5 dl édes fehérbor
    • 2 dl kacsazsír
    • rozmaring
    • kakukkfű
    • őrölt fehér bors
    • 3 szem borókabogyó
    • 4-5 szegfűszeg
    • 1 tk keményítő
    • méz

    Elkészítése:

    A combokat besózzuk, majd az elkészített pácba jól beleforgatjuk, és pár órát állni hagyjuk.

    Pác készítése:

    A kacsazsírt ízlés szerint kakukkfűvel, rozmaringgal, őrölt fehér borssal jól összekeverjük.
    A besózott húst jól beleforgatjuk, majd lefedve pár órát pihentetjük. (Én este pácoltam be, és egész éjjel a hűtőben pihent.)

    Egy tepsibe egymásmellé helyezzük a bepácolt húst, majd rányomjuk két narancs levét, és aláöntjük a bort. Beletesszük a szegfűszeget és az összenyomott borókabogyót. Ezután a tepsi tetejét alufóliával lefedjük.

    Előmelegített sütőben, közepes lángon (180-190 fok) kb. másfél óra alatt puhára pároljuk.
    Ekkor levesszük a fóliát, majd a hús mellé tesszük a feldarabolt narancsokat. (A narancsokat éles késsel meghámozzuk úgy, hogy a fehér részéből szinte semmi ne maradjon rajta.)
    A húst olvasztott mézzel vékonyan megkenjük, majd visszahelyezzük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.

    Amikor a hús már szép piros, és a narancs is kellően megpárolódott, kivesszük a sütőből, és kiszedjük a zsíros szaftból. Fóliával lefedjük, és melegen tartjuk.

    A visszamaradt szaftról óvatosan leszedjük a zsírt. Egy tk keményítőt simára keverünk egy pici vízzel, majd a szaftot visszatesszük a tűzre, beleöntjük a keményítőt, és állandó kevergetés mellett kicsit besűrítjük.

    Tálaláskor tányérra helyezzük a húst és a narancsot, majd a besűrített szafttal meglocsoljuk. Köretként kínálhatunk mellé krumplipürét, vagy tejszínben sült sárgarépát.

    Nézd meg videón is:

    A narancsos kacsacomb kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 151 kcal
    Fehérje: 14 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá