Mustáros-paradicsomos csirkemell recept

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 3 ek dijoni mustár
- 3 ek dijoni magos mustár
- 12 cherry paradicsom
- 2 ek olaj
- 2 ek (lm) vaj
- 2 ek (gm) lisztkeverék
- 4 dl tej
- 25 dkg (lm) sajt reszelve
- ízlés szerint só
- bors
- szerecsendió
Elkészítése:
A csirkemellet alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd vékony csíkokra vágjuk. A felaprított csirkemellet egy jénai tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, eligazgatjuk, és szép sorjában rápakoljuk a félbevágott paradicsomokat.
Az olajat a vajjal felhevítjük, hozzáadom a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett egy szép sima besamelt készítünk, amihez hozzáadjuk a sajt kb. 1/3-át. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt szerecsendióval, és alaposan elkeverjük.
Ha a besamel elkészült, ráöntjük a paradicsommal befedett csirkére, a tetejét megszórjuk a maradék sajttal, lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
A sütési idő felénél a fedelét eltávolítjuk, és anélkül sütjük tovább.
Párolt rizzsel, aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
A mustáros-paradicsomos csirkemell kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »