Mustáros-paradicsomos csirkemell recept
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 3 ek dijoni mustár
- 3 ek dijoni magos mustár
- 12 cherry paradicsom
- 2 ek olaj
- 2 ek (lm) vaj
- 2 ek (gm) lisztkeverék
- 4 dl tej
- 25 dkg (lm) sajt reszelve
- ízlés szerint só
- bors
- szerecsendió
Elkészítése:
A csirkemellet alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd vékony csíkokra vágjuk. A felaprított csirkemellet egy jénai tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, eligazgatjuk, és szép sorjában rápakoljuk a félbevágott paradicsomokat.
Az olajat a vajjal felhevítjük, hozzáadom a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett egy szép sima besamelt készítünk, amihez hozzáadjuk a sajt kb. 1/3-át. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt szerecsendióval, és alaposan elkeverjük.
Ha a besamel elkészült, ráöntjük a paradicsommal befedett csirkére, a tetejét megszórjuk a maradék sajttal, lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
A sütési idő felénél a fedelét eltávolítjuk, és anélkül sütjük tovább.
Párolt rizzsel, aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
A mustáros-paradicsomos csirkemell kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 9 g