Mézes,chilis csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db nagyobb csirkecomb
- 3 ek méz
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db chili paprika vagy 1 tk chili por
- 1 db zöld citrom leve
- szárnyas fűszer
- só
- őrölt fehér bors
- 1 dl olíva olaj
Elkészítése:
A csirkecombokat megtisztítjuk,megmossuk,sózzuk. Ha nagyok a combok 2-3 helyen csontig bevágjuk. Jobban átjárja a páclé és hamarabb megsül.
Az olajat elkeverjük a fűszerekkel, mézzel, citromlével, átnyomott fokhagymával. A combokra öntjük a fűszeres olajat és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Még jobb ha a pácolást előző nap végezzük.
A combokat tepsibe tesszük,ráöntjük a páclevet és egy dl vizet.
A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb egy órát sütjük /amíg a hús megpuhul /, majd levesszük a fóliát és a combokat szép pirosra sütjük. Köretnek zöldséges rizst és sült zöldséget tettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »