Mézes,chilis csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db nagyobb csirkecomb
- 3 ek méz
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db chili paprika vagy 1 tk chili por
- 1 db zöld citrom leve
- szárnyas fűszer
- só
- őrölt fehér bors
- 1 dl olíva olaj
Elkészítése:
A csirkecombokat megtisztítjuk,megmossuk,sózzuk. Ha nagyok a combok 2-3 helyen csontig bevágjuk. Jobban átjárja a páclé és hamarabb megsül.
Az olajat elkeverjük a fűszerekkel, mézzel, citromlével, átnyomott fokhagymával. A combokra öntjük a fűszeres olajat és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Még jobb ha a pácolást előző nap végezzük.
A combokat tepsibe tesszük,ráöntjük a páclevet és egy dl vizet.
A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb egy órát sütjük /amíg a hús megpuhul /, majd levesszük a fóliát és a combokat szép pirosra sütjük. Köretnek zöldséges rizst és sült zöldséget tettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »