Mézes,chilis csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db nagyobb csirkecomb
  • 3 ek méz
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili paprika vagy 1 tk chili por
  • 1 db zöld citrom leve
  • szárnyas fűszer
  • őrölt fehér bors
  • 1 dl olíva olaj

Elkészítése:

A csirkecombokat megtisztítjuk,megmossuk,sózzuk. Ha nagyok a combok 2-3 helyen csontig bevágjuk. Jobban átjárja a páclé és hamarabb megsül.

Az olajat elkeverjük a fűszerekkel, mézzel, citromlével, átnyomott fokhagymával. A combokra öntjük a fűszeres olajat és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Még jobb ha a pácolást előző nap végezzük.

A combokat tepsibe tesszük,ráöntjük a páclevet és egy dl vizet.

A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben kb egy órát sütjük /amíg a hús megpuhul /, majd levesszük a fóliát és a combokat szép pirosra sütjük. Köretnek zöldséges rizst és sült zöldséget tettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!