Mézes joghurtos csirke recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 8 db csirke szárny (vagy comb)
- 1 nagy doboz natúr joghurt
- 15 dkg cornflakes
- 2 evőkanál olvasztott méz
- csirke fűszersó
- 8 szelet bacon szalonna
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A csirke szárnyat megtisztítom, befűszerezem. Egy tepsit (vagy egy kerek edényt) sütőpapírral kibélelek. A szalonnát a papírra helyezem, erre kerül majd a csirke. A natúr joghurtot és a mézet összekeverem, a cornflakest egy tálba teszem és kissé összetöröm. Először s mézes joghurtban forgatom meg a csirkehúst, majd a cornflakesban. A tepsibe helyezett szalonna darabokra helyezem a húst. A maradék mézes joghurttal leöntöm és szórok még egy kevés cornflakest a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben közepes lángon fedő alatt megpárolom, majd a fedőt levéve ráteszem a sajtot és aranybarnára sütöm.
Köretnek ajánlom hozzá a currys rizst, vagy egy kis burgonya pürét.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.