Mézes joghurtos csirke

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 8 db csirke szárny (vagy comb)
  • 1 nagy doboz natúr joghurt
  • 15 dkg cornflakes
  • 2 evőkanál olvasztott méz
  • csirke fűszersó
  • 8 szelet bacon szalonna
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:
A csirke szárnyat megtisztítom, befűszerezem. Egy tepsit (vagy egy kerek edényt) sütőpapírral kibélelek. A szalonnát a papírra helyezem, erre kerül majd a csirke. A natúr joghurtot és a mézet összekeverem, a cornflakest egy tálba teszem és kissé összetöröm. Először s mézes joghurtban forgatom meg a csirkehúst, majd a cornflakesban. A tepsibe helyezett szalonna darabokra helyezem a húst. A maradék mézes joghurttal leöntöm és szórok még egy kevés cornflakest a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben közepes lángon fedő alatt megpárolom, majd a fedőt levéve ráteszem a sajtot és aranybarnára sütöm.

Köretnek ajánlom hozzá a currys rizst, vagy egy kis burgonya pürét.