Mézes-fokhagymás csirke aszaltgyümölcsökkel recept

Hozzávalók:
- 2 kisebb csirkemell
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 tk csirke fűszer
- kb 4 ek olaj
- 10-15 dkg aszalt gyümölcs (barack, szilva)
- 2 ek méz
- 2-3 dl víz
Elkészítése:
A csirkemellet előző nap felkockázzuk és bepácoljuk. Olaj, csirke fűszer, zúzott fokhagyma keverékéből áll a pác.
Másnap egy mélyebb, fedeles serpenyőben fehéredésig pirítjuk a csirkét, majd öntünk alá vizet, és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk.
Az apróra darabolt aszalt gyümölcsöket hozzáadjuk és további 10 percig pároljuk fedő alatt. (Ha nagyon elfőne a víz, akkor lehet egy picit pótolni.)
Majd mézzel összekeverjük és még kb. 5-10 percig pirítjuk fedő nélkül.
Rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »