Mézes-fokhagymás csirke aszaltgyümölcsökkel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Mézes-fokhagymás csirke aszaltgyümölcsökkel

Hozzávalók:

  • 2 kisebb csirkemell
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 tk csirke fűszer
  • kb 4 ek olaj
  • 10-15 dkg aszalt gyümölcs (barack, szilva)
  • 2 ek méz
  • 2-3 dl víz

Elkészítése:

A csirkemellet előző nap felkockázzuk és bepácoljuk. Olaj, csirke fűszer, zúzott fokhagyma keverékéből áll a pác.

Másnap egy mélyebb, fedeles serpenyőben fehéredésig pirítjuk a csirkét, majd öntünk alá vizet, és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk.

Az apróra darabolt aszalt gyümölcsöket hozzáadjuk és további 10 percig pároljuk fedő alatt. (Ha nagyon elfőne a víz, akkor lehet egy picit pótolni.)

Majd mézzel összekeverjük és még kb. 5-10 percig pirítjuk fedő nélkül.

Rizzsel tálaljuk.