Mézes csilis csirkecombok recept

Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 3 ek méz
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 tk csilipor
- 1 csomag fűszerkeverék
- 1 tk reszelt gyömbér
- 100 ml olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítése:
A csirkecombokat egy-két helyen bevagdossuk és megízesítjük sóval és őrölt fekete borssal.
Elkészítjük a pácot:
Az olajat összekeverjük a mézzel, zúzott fokhagymával, fűszerkeverékkel, csiliporral, reszelt gyömbérrel. Ebben a pácban megforgatjuk a combokat és állni hagyjuk. Ezután egy tepsit enyhén kiolajozunk majd a combokat szorosan egymás mellé rakjuk és ráöntjük a pácot.
Alufóliával lefedve előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük majd még kicsit rápirítunk. Főtt rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »