Mézes-citromos csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- só
- bors
- olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 cs kakukkfű, szójaszósz
- 2*3-4 ek méz
- 1-2 citrom
- petrezselyem
Elkészítése:
Az olívaolajat egy magas szélű serpenyőben felmelegítjük, beletesszük a combokat, csont mellett megszurkáljuk. A felül lévő oldalát sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk szójaszósszal, mézzel, bőségesen megszórjuk kakukkfűvel, majd mindegyik tetejére teszünk 1-1 karika citromot. Mellé dobáljuk a fokhagymákat, ráteszünk egy fedőt, majd miután így kb 5-10 perc alatt megpirult az alja és kezd leve lenni, megfordítjuk a combokat és a másik oldalon is megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakakukkfűvel, mézzel meglocsoljuk és citromszeleteket teszünk rá.
Kb 5-10 percenkén forgatjuk oda-vissza, amíg meg nem sül. A végén rátesszük a petrezselymet. Levével együtt tálaljuk, én krumplipürét szoktam csinálni mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »