Mézes-citromos csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- só
- bors
- olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 cs kakukkfű, szójaszósz
- 2*3-4 ek méz
- 1-2 citrom
- petrezselyem
Elkészítése:
Az olívaolajat egy magas szélű serpenyőben felmelegítjük, beletesszük a combokat, csont mellett megszurkáljuk. A felül lévő oldalát sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk szójaszósszal, mézzel, bőségesen megszórjuk kakukkfűvel, majd mindegyik tetejére teszünk 1-1 karika citromot. Mellé dobáljuk a fokhagymákat, ráteszünk egy fedőt, majd miután így kb 5-10 perc alatt megpirult az alja és kezd leve lenni, megfordítjuk a combokat és a másik oldalon is megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakakukkfűvel, mézzel meglocsoljuk és citromszeleteket teszünk rá.
Kb 5-10 percenkén forgatjuk oda-vissza, amíg meg nem sül. A végén rátesszük a petrezselymet. Levével együtt tálaljuk, én krumplipürét szoktam csinálni mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

