Mézes-citromos csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- só
- bors
- olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 cs kakukkfű, szójaszósz
- 2*3-4 ek méz
- 1-2 citrom
- petrezselyem
Elkészítése:
Az olívaolajat egy magas szélű serpenyőben felmelegítjük, beletesszük a combokat, csont mellett megszurkáljuk. A felül lévő oldalát sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk szójaszósszal, mézzel, bőségesen megszórjuk kakukkfűvel, majd mindegyik tetejére teszünk 1-1 karika citromot. Mellé dobáljuk a fokhagymákat, ráteszünk egy fedőt, majd miután így kb 5-10 perc alatt megpirult az alja és kezd leve lenni, megfordítjuk a combokat és a másik oldalon is megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakakukkfűvel, mézzel meglocsoljuk és citromszeleteket teszünk rá.
Kb 5-10 percenkén forgatjuk oda-vissza, amíg meg nem sül. A végén rátesszük a petrezselymet. Levével együtt tálaljuk, én krumplipürét szoktam csinálni mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »