Mézes-citromos csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- só
- bors
- olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 cs kakukkfű, szójaszósz
- 2*3-4 ek méz
- 1-2 citrom
- petrezselyem
Elkészítése:
Az olívaolajat egy magas szélű serpenyőben felmelegítjük, beletesszük a combokat, csont mellett megszurkáljuk. A felül lévő oldalát sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk szójaszósszal, mézzel, bőségesen megszórjuk kakukkfűvel, majd mindegyik tetejére teszünk 1-1 karika citromot. Mellé dobáljuk a fokhagymákat, ráteszünk egy fedőt, majd miután így kb 5-10 perc alatt megpirult az alja és kezd leve lenni, megfordítjuk a combokat és a másik oldalon is megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakakukkfűvel, mézzel meglocsoljuk és citromszeleteket teszünk rá.
Kb 5-10 percenkén forgatjuk oda-vissza, amíg meg nem sül. A végén rátesszük a petrezselymet. Levével együtt tálaljuk, én krumplipürét szoktam csinálni mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »