Mézes-almás csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 4 db egész csirkecomb
- 4 db alma
- 3 ek méz
- 1 ek liszt
- ízlés szerint só
- bors
- 2 szem egész szegfűszeg
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsír,vagy olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A húst megmosom,és szárazra törlöm. Az összetört fokhagymával bedörzsölöm a combokat sózom,borsozom,majd hűtőbe teszem 1 vagy több órára.
A tepsit kikenem a zsírral vagy olajjal,belerakom a combokat,rálocsolom a mézet,öntök alá kb fél dl vizet.
Mellérakom a 2 szem szegfűszeget,alufóliával letakarva 30 percig 200 fokon sütöm.
Addig az almákat megmosom,cikkekre vágom(magházat kiveszem). Fél óra elteltével a húst kiveszem a sütőből,az almákat ráteszem a combokra,és szép pirosra sütöm kb 10 perc alatt.
Ezután a húsokat és almákat kiszedem egy tálra,és a visszamaradt pecsenyeléhez keverek 1 ek lisztet,pirítom,és öntök alá kb 1 dl vizet. Kb 10 percig kis lángon főzöm. A húst az almaszeletekkel tányérra teszem,és a szósszal meglocsolom. Párolt zöldséggel és rizzsel kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »