Mennyei máj cukkinitócsnival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók a májhoz:
- 75 dkg csirkemáj
- 20 dkg bacon
- 10 dkg trapista sajt
- 5 fej gomba
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál paradicsompüré
Hozzávalók a tócsnihoz:
- 1/2 kg cukkini
- 1 kisebb fej lila hagyma
- 2 evőkanál rozsliszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- kakukkfű
Elkészítése:
A májakat megtisztítom, kicsit borsozom, sózom, majd vékony trappista csíkkal és gombacsíkkal feltekerem a baconbe. Üvegedénybe sorakoztatom őket, ha elfogy a bakon, akkor csupaszon maradt májakat a baconös mellé teszem, a maradék gombát, hagymát (szálaira vágott), fokhagymát rászórom, meglocsolom a paradicsompürével és maradék reszelt sajttal. Fólia nélkül mehet a sütőbe. Kb. 20-25 perc alatt megsül.
A cukkiniket megmossuk és héjastul nagy lyukú reszelőn legyalulom, majd sózom és borsozom. Egy lila hagymát finomra vágunk, hozzáadjuk és a fokhagymát nyomunk rá. Kakukkfűvel fűszerezzük majd ütünk rá 2 tojást összekeverjük és kb. 2 evőkanálnyi rozsliszttel masszát keverünk belőle. Forró olajban kisütjük (evőkanálnyi halmokat).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »