Hozzávalók:
Hozzávalók a májhoz:
Hozzávalók a tócsnihoz:
Elkészítése:
A májakat megtisztítom, kicsit borsozom, sózom, majd vékony trappista csíkkal és gombacsíkkal feltekerem a baconbe. Üvegedénybe sorakoztatom őket, ha elfogy a bakon, akkor csupaszon maradt májakat a baconös mellé teszem, a maradék gombát, hagymát (szálaira vágott), fokhagymát rászórom, meglocsolom a paradicsompürével és maradék reszelt sajttal. Fólia nélkül mehet a sütőbe. Kb. 20-25 perc alatt megsül.
A cukkiniket megmossuk és héjastul nagy lyukú reszelőn legyalulom, majd sózom és borsozom. Egy lila hagymát finomra vágunk, hozzáadjuk és a fokhagymát nyomunk rá. Kakukkfűvel fűszerezzük majd ütünk rá 2 tojást összekeverjük és kb. 2 evőkanálnyi rozsliszttel masszát keverünk belőle. Forró olajban kisütjük (evőkanálnyi halmokat).