Medvehagymás, tejszínes csirkeragu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 15 dkg bacon
- 2 szál újhagyma
- 10 levél medvehagyma
- 20 dkg gomba
- 1 hegyes erős paprika
- só
- őrölt fehér bors
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A csirkemellet, újhagymát, medvehagymát, gombát, bacont /nekem most kockázott volt itthon/ és a paprikát vékony csíkokra vágjuk.
A bacont kipirítjuk, megdinszteljük rajta az újhagymát és a medvehagymát. Rádobjuk a csirkemell csíkokat, sózzuk, borsozzuk és 8-10 percet pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, gombát és 10-15 percet pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, kiforraljuk és levesszük a tűzről.
Kukoricás rizst készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »