Medvehagymás, tejszínes csirkeragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 15 dkg bacon
  • 2 szál újhagyma
  • 10 levél medvehagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 hegyes erős paprika
  • őrölt fehér bors
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítése:

A csirkemellet, újhagymát, medvehagymát, gombát, bacont /nekem most kockázott volt itthon/ és a paprikát vékony csíkokra vágjuk.

A bacont kipirítjuk, megdinszteljük rajta az újhagymát és a medvehagymát. Rádobjuk a csirkemell csíkokat, sózzuk, borsozzuk és 8-10 percet pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, gombát és 10-15 percet pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, kiforraljuk és levesszük a tűzről.

Kukoricás rizst készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!