Medvehagymás tejben pácolt grillezett csirkemell magvas vitaminsalátával recept
Hozzávalók:
- 2 kisebb csirkemell filé
- 1 nagy csipet só
- 1 nagy csipet bors
- 6-7 nagyobb medvehagyma levél
- 1,5 dl tej
- 2 ek olaj
Salátához:
- 6-7 nagy jégsaláta levél
- 1 kígyóuborka harmada
- 2 db retek
- 1 kisebb piros kaliforniai paprika fele
- 1 fehér húsú paprika fele
- 1 kisebb szál sárgarépa
- 1 szál újhagyma
- 1 kisebb lila hagyma
- 1 kk szezámmag
Öntethez:
- 2 dl tejföl
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet bors
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A melleket alaposan megtisztítjuk és hosszában kettévágjuk. Meghintjük sóval, borssal. Egy edénykébe rakjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje. Beletépkedjük a tiszta medvehagyma leveleket és jól összeforgatjuk. Pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha előző este bepácoljuk.
Az öntethez a tejfölbe zúzzuk a megtisztított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A melleket kiemeljük a tejből és leitatjuk róluk a tejet. Egy öntöttvas grill serpenyőt felforrósítunk 2 ek olajjal. A mellek mindkét oldalát 5-5 perc alatt közepes lángon megsütjük.
Amíg sülnek a húsok, minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A sárgarépát durvára reszeljük, a retket és az uborkát fél karikára, a kaliforniai paprikát kockára, az újhagymát, a fehér paprikát és a lila hagymát karikára vágjuk. A jégsalátát egy tányérra tépkedjük, és tetszés szerint ráhalmozzuk a zöldségeket. Meghintjük szezámmaggal.
A grillezett csirkével és a fokhagymás öntettel kínáljuk.