Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás tejben pácolt grillezett csirkemell magvas vitaminsalátával recept

Medvehagymás tejben pácolt grillezett csirkemell magvas vitaminsalátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 kisebb csirkemell filé
    • 1 nagy csipet só
    • 1 nagy csipet bors
    • 6-7 nagyobb medvehagyma levél
    • 1,5 dl tej
    • 2 ek olaj

    Salátához:

    • 6-7 nagy jégsaláta levél
    • 1 kígyóuborka harmada
    • 2 db retek
    • 1 kisebb piros kaliforniai paprika fele
    • 1 fehér húsú paprika fele
    • 1 kisebb szál sárgarépa
    • 1 szál újhagyma
    • 1 kisebb lila hagyma
    • 1 kk szezámmag

    Öntethez:

    • 2 dl tejföl
    • 1 nagy csipet só
    • 1 csipet bors
    • 2 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A melleket alaposan megtisztítjuk és hosszában kettévágjuk. Meghintjük sóval, borssal. Egy edénykébe rakjuk és felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje. Beletépkedjük a tiszta medvehagyma leveleket és jól összeforgatjuk. Pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha előző este bepácoljuk.

    Az öntethez a tejfölbe zúzzuk a megtisztított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

    A melleket kiemeljük a tejből és leitatjuk róluk a tejet. Egy öntöttvas grill serpenyőt felforrósítunk 2 ek olajjal. A mellek mindkét oldalát 5-5 perc alatt közepes lángon megsütjük.

    Amíg sülnek a húsok, minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A sárgarépát durvára reszeljük, a retket és az uborkát fél karikára, a kaliforniai paprikát kockára, az újhagymát, a fehér paprikát és a lila hagymát karikára vágjuk. A jégsalátát egy tányérra tépkedjük, és tetszés szerint ráhalmozzuk a zöldségeket. Meghintjük szezámmaggal.

    A grillezett csirkével és a fokhagymás öntettel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá