Mediterrán töltött csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemellfilé
- 4 sonkás medvesajt
- 8 mini mozzarella golyó
- 1 lila hagyma
- 3-4 szárított paradicsom
- 3-4 szelet friss paradicsom
- bazsalikomlevél ízlés szerint
- grill fűszersó
- só ízlés szerint
- 2 ek olívaolaj
- 1 dl rosé bor
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük (1-1,5 cm mélyedést vágunk.)
A mellfilét bekenjük a grill fűszersóval, illetve ízlés szerint 1-2 csipetnyi sóval. Rálocsoljuk az egyik ek olívaolajat és jól beledörzsöljük a húsba. A közepénél a csirkemellet hosszában kettévágjuk és 10-15 percet pihentetjük.
Minden mélyedésbe teszünk egy félbevágott medvesajtot, lila hagyma karikát, illetve szárított paradicsomot. Mellé nyomkodjuk a bazsalikom levelet is.
Belefektetjük egymás mellé a tepsibe. Rálocsolunk egy ek olívaolajat és ráöntjük a bort. A hús mellé rakunk 2-3 karika lila hagymát, valamint a megmaradt paradicsomkarikát.
Lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük. Fólia alatt pároljuk kb. 40 percig, közben a szafttal meglocsoljuk.
Levesszük a fóliát, rátesszük a mozzarella golyókat és visszatoljuk a sütőbe fólia nélkül. Addig hagyjuk, ameddig egy kis színt kap a csirke és ráolvad a mozzarella.
Rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk.
Tipp:
Bármilyen maradék sajttal készíthető, fetával is finom.
Párolt zöldséggel, vagy salátával is kínálhatjuk.