Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mediterrán töltött csirkemell recept

Mediterrán töltött csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 egész csirkemellfilé
    • 4 sonkás medvesajt
    • 8 mini mozzarella golyó
    • 1 lila hagyma
    • 3-4 szárított paradicsom
    • 3-4 szelet friss paradicsom
    • bazsalikomlevél ízlés szerint
    • grill fűszersó
    • só ízlés szerint
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 dl rosé bor

    Elkészítése:

    A csirkemellet megmossuk, majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük (1-1,5 cm mélyedést vágunk.)

    A mellfilét bekenjük a grill fűszersóval, illetve ízlés szerint 1-2 csipetnyi sóval. Rálocsoljuk az egyik ek olívaolajat és jól beledörzsöljük a húsba. A közepénél a csirkemellet hosszában kettévágjuk és 10-15 percet pihentetjük.

    Minden mélyedésbe teszünk egy félbevágott medvesajtot, lila hagyma karikát, illetve szárított paradicsomot. Mellé nyomkodjuk a bazsalikom levelet is.

    Belefektetjük egymás mellé a tepsibe. Rálocsolunk egy ek olívaolajat és ráöntjük a bort. A hús mellé rakunk 2-3 karika lila hagymát, valamint a megmaradt paradicsomkarikát.

    Lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük. Fólia alatt pároljuk kb. 40 percig, közben a szafttal meglocsoljuk.

    Levesszük a fóliát, rátesszük a mozzarella golyókat és visszatoljuk a sütőbe fólia nélkül. Addig hagyjuk, ameddig egy kis színt kap a csirke és ráolvad a mozzarella.

    Rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk.

    Tipp:

    Bármilyen maradék sajttal készíthető, fetával is finom.

    Párolt zöldséggel, vagy salátával is kínálhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá