Mediterrán csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 egész csirkemellfilé
- 10-15 szem cseresznyeparadicsom
- 1 kis fej mogyoróhagyma
- friss bazsalikom
- mozzarella
- (permezán)sajt
- (olíva)olaj
- panírhoz: liszt,
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, zsemlemorzsa
Elkészítése:
A csirkemellet kettévágom, hogy egy jó nagy szelet legyen belőle. Sózom, borsozom. Majd bepanírozom: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
Kevés olajon kisütöm, majd hagyom pihenni. Közben egy serpenyőben olívaolajat hevítek.
A mogyoróhagymát apróra vágom és megfonnyasztom az olívaolajon, a félbevágott cseresznyeparadicsomot a hagymához teszem és fűszerezem sóval, borssal, esetleg egy kis olasz fűszerkeverékkel, majd két bazsalikomlevelet apró darabokra vágok és hozzádobom a paradicsomhoz.
Ha megpuhult akkor kész. A panírozott és kisütött csirkemellet beleteszem egy tepsibe, ráteszem a megpuhult paradicsomot, majd mozzarella szeleteket és a legvégén egy kis parmezánnal megszórom, egy kis olívaolajat lehet rá csorgatni, hogy ne száradjon ki. Addig sütöm, amíg a sajt rá nem olvad.
Mindezt én petrezselymes burgonyával tálalom, de jó még finom burgonyapürével is. Jó étvágyat.
Sztori:
Egy Michelin-csillagos séftől láttam, akinek nagy rajongója vagyok. Ez eddig az első olyan étel, amit még én is meg tudtam csinálni, nagyon egyszerű, és a paradicsom nagyon feldobja az amúgy kicsit unalmas csirkemellet. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »