Mángoldos kukoricasaláta pirított csirkecsíkokkal recept

Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell filé
- 1 púpos ek házi gyros fűszerkeverék
- 3-4 ek olaj
- 1 kis doboz csemegekukorica
- 3-4 közepes szál mángold levél
- 4 ek tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 1 nagy csipet só
Elkészítése:
A megtisztított csirkét vékony csíkokra vágjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel és jól összeforgatjuk. A konzerv kukoricát jól átmossuk és lecsepegtetjük. A megmosott mángold levelekről leitatjuk a vizet.
A tejfölt kikeverjük a majonézzel, mustárral és sóval. Beleforgatjuk a kukoricát és az apróra tépkedett mángold leveleket.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és jól megpirítjuk rajta a fűszeres csirkecsíkokat.
A husit a salátával kínáljuk.
Tipp:
Mit is mondjak, csak egy egyszerű, könnyű fogás. Fűszeres csirkecsíkok és egy kevés saláta, amibe kukorica és mángold levél is került. Hamar elkészíthető, hamar elfogyasztható :-)
A mángoldos kukoricasaláta pirított csirkecsíkokkal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »