Majoránnás pulykaragu recept

Hozzávalók:
- kb 40 dkg pulykacomb filé
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 20 dkg zöldborsó
- 1 kápia paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk aprított majoránna
- só,őrölt bors ízlés szerint
- 1 ek liszt
- 1/2 liter húsleves laplé
Elkészítése:
A húst mosás után kisebb darabokra vágjuk.
Egy lábasban a csíkokra vágott szalonnát lepiríjuk. A vöröshagymát és paprikát szintén felkockázva hozzáadjuk. Állandó kevergetés mellett üvegesre pirítjuk és a húst is hozzáadjuk, majd sózzuk,borsozzuk és majoránnával megszórjuk.
Addig pirítjuk a húst, amíg szépen kifehéredik, azután liszttel megszórjuk és az alaplével felöntjük.
Fedő alatt puhára főzzük. Legvégül kerül bele a zöldborsó. Addig főzzük, míg a borsó is megpuhul és tálalhatjuk is.
A majoránnás pulykaragu kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »