Majoránnás pulykaragu recept

Hozzávalók:
- kb 40 dkg pulykacomb filé
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 20 dkg zöldborsó
- 1 kápia paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk aprított majoránna
- só,őrölt bors ízlés szerint
- 1 ek liszt
- 1/2 liter húsleves laplé
Elkészítése:
A húst mosás után kisebb darabokra vágjuk.
Egy lábasban a csíkokra vágott szalonnát lepiríjuk. A vöröshagymát és paprikát szintén felkockázva hozzáadjuk. Állandó kevergetés mellett üvegesre pirítjuk és a húst is hozzáadjuk, majd sózzuk,borsozzuk és majoránnával megszórjuk.
Addig pirítjuk a húst, amíg szépen kifehéredik, azután liszttel megszórjuk és az alaplével felöntjük.
Fedő alatt puhára főzzük. Legvégül kerül bele a zöldborsó. Addig főzzük, míg a borsó is megpuhul és tálalhatjuk is.
A majoránnás pulykaragu kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »