Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Májjal, sárgarépával töltött csirkecomb recept

Májjal, sárgarépával töltött csirkecomb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb csirkecomb
    • 30 dkg csirkemáj
    • 2 zsemle
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 vöröshagyma
    • 1 tk kakukkfű
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 ek pirospaprika
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 szál sárgarépa
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A combokat megtisztítom, az ujjammal benyúlok a bőre alá, és kis zsebet alakítok ki, ahova a tölteléket töltöm. Ezután besózom a húst, és félreteszem.

    A sárgarépát megtisztítom, és apró kockára vágom. A szikkadt zsemlét vízbe áztatom, a májat elkaparom, a vöröshagymát apró kockára vágom.

    Ha a zsemle átázott, jól kinyomom belőle a vizet, és az összes hozzávalóval elkeverem. A masszát a combok bőre alá töltöm, a maradékot a tepsi közepére halmozom, és a megtöltött combokat elhelyezem körülötte. 1 dl vizet öntök alá.

    Alufóliával lefedem, és 50 percig, 210 fokon sütöm, majd fólia nélkül még 15 percig.

    Krumplipürével, párolt rizzsel és kompóttal, vagy befőttel tálalom.

    A májjal, sárgarépával töltött csirkecomb kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 133 kcal
    Fehérje: 17 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá