Májjal, sárgarépával töltött csirkecomb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb csirkecomb
  • 30 dkg csirkemáj
  • 2 zsemle
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 szál sárgarépa
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A combokat megtisztítom, az ujjammal benyúlok a bőre alá, és kis zsebet alakítok ki, ahova a tölteléket töltöm. Ezután besózom a húst, és félreteszem.

A sárgarépát megtisztítom, és apró kockára vágom. A szikkadt zsemlét vízbe áztatom, a májat elkaparom, a vöröshagymát apró kockára vágom.

Ha a zsemle átázott, jól kinyomom belőle a vizet, és az összes hozzávalóval elkeverem. A masszát a combok bőre alá töltöm, a maradékot a tepsi közepére halmozom, és a megtöltött combokat elhelyezem körülötte. 1 dl vizet öntök alá.

Alufóliával lefedem, és 50 percig, 210 fokon sütöm, majd fólia nélkül még 15 percig.

Krumplipürével, párolt rizzsel és kompóttal, vagy befőttel tálalom.