Magyaros csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemellfilé
- kevés liszt
- 2 ek étolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb lecsópaprika
- 2 közepes hámozott paradicsom
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 ek tejföl
Elkészítése:
A csirkemelleket kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk, kevés lisztbe forgatjuk, majd mindkét oldalán átsütjük forró olajban. Egymásra szedjük őket a serpenyőből, és letakarva pihentetjük.
A maradék zsiradékon megdinszteljük a lereszelt hagymát, a szétnyomott fokhagymát, az apróra kockázott lecsópaprikát, a feldarabolt hámozott paradicsomot (használhatunk konzerv hámozott paradicsomot, de elkészíthetjük magunk is). A paradicsomot kicsumázva, héját kereszt alakban bevágva, majd rövid időre forró vízbe mártva, meghűtve könnyen lehúzható lesz a héja.)
Hozzáöntjük a bort, a feldarabolt paradicsomot fakanállal szétnyomjuk, és addig sűrítjük a mártást, míg a paprikadarabok is szét nem főnek. Ekkor tejfölt kanalazunk a mártásra, megszórjuk őrölt csemege pirospaprikával, kevés borsot őrlünk rá.
A mártásba is tehetünk finomra aprított petrezselyemzöldet, de mivel petrezselymes rizzsel tálaltam az immár magyaros csirkemellet, ezt nem éreztem szükségesnek.
Tipp:
Fásy Ádám mutatta meg a gyulai Királynő Fogadó konyháján anno, hogyan lehet ugyanabból az alapanyagból, különféle ízletes ragukkal, pillanatok alatt új ételeket varázsolni. Ez is közéjük tartozott. Az ötlet tehát nem az enyém, a mártást viszont saját receptem alapján készítettem el. Köszönöm Ádi!
A magyaros csirkemell kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 3 g