Magvas palacsintabundában sült csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kisebb csirkemell filé (kb. 9 kisebb szelet)
- 1 kk só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 1,2 dl tej
- 2 ek lenmag
- 2 ek szezámmag
- 10 dkg liszt a forgatáshoz
- Olaj bőven a sütéshez
Elkészítése:
A húst alaposan megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Kiklopfoljuk és meghintjük sóval. Hagyjuk állni, míg a bundát elkészítjük.
A tojásokat egy tálba ütjük, a sóval kicsit felverjük, majd beleszórjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre kavarjuk. Legvégül beleszórjuk a magvakat.
Olajat forrósítunk. A melleket először lisztbe forgatjuk, majd a magvas masszába mártjuk, jól megmerítjük, hogy mindenhol bevonja a bunda. A forró olajban mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Amíg minden hús kisül, érdemes a kész husikat alufóliával lefedni, így finom, puha és omlós lesz a bundában a csirke.
Tipp:
Petrezselymes burgonyával, esetleg krumplipürével vagy rizs körettel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »