Magvas palacsintabundában sült csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kisebb csirkemell filé (kb. 9 kisebb szelet)
- 1 kk só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 1,2 dl tej
- 2 ek lenmag
- 2 ek szezámmag
- 10 dkg liszt a forgatáshoz
- Olaj bőven a sütéshez
Elkészítése:
A húst alaposan megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Kiklopfoljuk és meghintjük sóval. Hagyjuk állni, míg a bundát elkészítjük.
A tojásokat egy tálba ütjük, a sóval kicsit felverjük, majd beleszórjuk a lisztet és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre kavarjuk. Legvégül beleszórjuk a magvakat.
Olajat forrósítunk. A melleket először lisztbe forgatjuk, majd a magvas masszába mártjuk, jól megmerítjük, hogy mindenhol bevonja a bunda. A forró olajban mindkét oldalukat szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Amíg minden hús kisül, érdemes a kész husikat alufóliával lefedni, így finom, puha és omlós lesz a bundában a csirke.
Tipp:
Petrezselymes burgonyával, esetleg krumplipürével vagy rizs körettel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »