Lilahagymás csirkemell recept

Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 1 kávéskanál ételízesítő
- 3 közepes db lila hagyma
- 10 dkg trappista sajt
- 3 dl tejföl
- 3 kávéskanál só
- bors ízlés szerint
- 5 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A csirkemelleket felszeleteljük, megszórjuk sóval és borssal. Olajjal kikent tepsibe tesszük, aláöntünk 1/2 dl vizet, alufóliával letakarjuk és sütjük kb 25 percet.
Közben a lila hagymát 3 ek olajon megpároljuk, a sajtot lereszeljük, majd a tejföllel és a hagymával elkeverjük.
Amikor félig megsült a hús, akkor rákenjük a tejfölös mártást és még 10 percig sütjük fólia nélkül.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »