Liba gulyásleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg libacomb
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 burgonya
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 tk ételízesítő
- 1 tk köménymag
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek rétesliszt
- 1 ízlés szerint só
- 1 ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A libacombokat kicsontozom, a felesleges, zsíros részeket levágom, felaprítom és kisütöm. A húst kockára vágom.
A libahájból kisült töpörtyűt és a felesleges zsiradékot kiveszem, majd a maradékon megdinsztelem az apró kockára vágott hagymát. Ezután megpattogtatom rajta a köménymagot. Rádobom a húst, sózom, fehéredésig erős tűzöm pirítom, majd mérsékelt tűzön addig párolom, amíg elfő a leve.
Ekkor hozzáadom a felaprított zöldségeket, fűszerezem, felöntöm 2,5 l vízzel, és addig főzöm, amíg minden megpuhul benne.
Közben a tojásból és lisztből, pici sóval, közepesen lágy tésztát gyúrok, amit belecsipkedek a levesbe, majd 5 percig főzöm.
Tálalás előtt picit pihentetem a levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

