Liba gulyásleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg libacomb
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 2 burgonya
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 tk ételízesítő
- 1 tk köménymag
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek rétesliszt
- 1 ízlés szerint só
- 1 ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A libacombokat kicsontozom, a felesleges, zsíros részeket levágom, felaprítom és kisütöm. A húst kockára vágom.
A libahájból kisült töpörtyűt és a felesleges zsiradékot kiveszem, majd a maradékon megdinsztelem az apró kockára vágott hagymát. Ezután megpattogtatom rajta a köménymagot. Rádobom a húst, sózom, fehéredésig erős tűzöm pirítom, majd mérsékelt tűzön addig párolom, amíg elfő a leve.
Ekkor hozzáadom a felaprított zöldségeket, fűszerezem, felöntöm 2,5 l vízzel, és addig főzöm, amíg minden megpuhul benne.
Közben a tojásból és lisztből, pici sóval, közepesen lágy tésztát gyúrok, amit belecsipkedek a levesbe, majd 5 percig főzöm.
Tálalás előtt picit pihentetem a levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

