Legyezős csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- egy egész csirkemell filé
- 3 db light Medve sajt
- 3-4 szelet zöld fűszeres kecskesajt
- 2 teáskanál kókuszzsír
- zöld fűszerek: lestyán,oregánó,kakukkfű
- 3 csipenyi szárított kapor
- egy evőkanál joghurt
- néhány szelet lila hagyma
- egy db szárított paradicsom
- egy kis sárgarépa
- egy kisebb cukkini fele
- 2-3 szelet zeller
- só
- 1 dl húsleves alaplé
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk,majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük a mellfilét( egy -másfél cm mélyedést vágunk.)
A joghurtot, összekeverjük a szárított kaporral, két csipetnyi sóval, ezzel bekenjük a csirkemellet. 10-15 percig pihentetjük.
Közben bekapcsoljuk a sütőt.
Megpucoljuk a sárgarépát, zellert felkarikázzuk, a cukkinit. A tepsi aljába kókuszzsírt rakunk,majd rárakjuk a sárgarépa és cukkini karikákat.
Megsózzuk majd hintjük egy csipetnyi kaporral, ráfektetjük a csirkemellet, minden mélyedésbe teszünk egy félbevágott medvesajtot,majd rámorzsoljuk a kecskesajtot.
Ráfektetünk néhány lestyán, és oregánó, kakukkfű ágat, egy szárított paradicsomot,néhány szelet lila hagymát.
Ráöntjük a húsleves alaplét, lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk. Kb 40 percig a fólia alatt pároljuk, időnként meglocsoljuk. A végén levesszük a fóliát és rápirítunk ( én most kevésbé pirítottam meg)
Fejes salátával, zöldségekkel, illetve héjában sült krumplival, kapros joghurt öntettel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ami egészséges az még lehet finom és ízletes. Ha sok zöld fűszerfélét használunk kiválthatjuk vele a borsot,könnyebben emészthetővé válik az étel.Epediétába is beiktatható recept,de a hagymát csak a hús mellé tegyük,hogy csak ízesítse az ételt.