Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Legyezős csirkemell recept

Legyezős csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • egy egész csirkemell filé
    • 3 db light Medve sajt
    • 3-4 szelet zöld fűszeres kecskesajt
    • 2 teáskanál kókuszzsír
    • zöld fűszerek: lestyán,oregánó,kakukkfű
    • 3 csipenyi szárított kapor
    • egy evőkanál joghurt
    • néhány szelet lila hagyma
    • egy db szárított paradicsom
    • egy kis sárgarépa
    • egy kisebb cukkini fele
    • 2-3 szelet zeller
    • 1 dl húsleves alaplé

    Elkészítése:

    A csirkemellet megmossuk,majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük a mellfilét( egy -másfél cm mélyedést vágunk.)

    A joghurtot, összekeverjük a szárított kaporral, két csipetnyi sóval, ezzel bekenjük a csirkemellet. 10-15 percig pihentetjük.

    Közben bekapcsoljuk a sütőt.

    Megpucoljuk a sárgarépát, zellert felkarikázzuk, a cukkinit. A tepsi aljába kókuszzsírt rakunk,majd rárakjuk a sárgarépa és cukkini karikákat.

    Megsózzuk majd hintjük egy csipetnyi kaporral, ráfektetjük a csirkemellet, minden mélyedésbe teszünk egy félbevágott medvesajtot,majd rámorzsoljuk a kecskesajtot.

    Ráfektetünk néhány lestyán, és oregánó, kakukkfű ágat, egy szárított paradicsomot,néhány szelet lila hagymát.

    Ráöntjük a húsleves alaplét, lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk. Kb 40 percig a fólia alatt pároljuk, időnként meglocsoljuk. A végén levesszük a fóliát és rápirítunk ( én most kevésbé pirítottam meg)

    Fejes salátával, zöldségekkel, illetve héjában sült krumplival, kapros joghurt öntettel tálaltam.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Ami egészséges az még lehet finom és ízletes. Ha sok zöld fűszerfélét használunk kiválthatjuk vele a borsot,könnyebben emészthetővé válik az étel.Epediétába is beiktatható recept,de a hagymát csak a hús mellé tegyük,hogy csak ízesítse az ételt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá