Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk,majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük a mellfilét( egy -másfél cm mélyedést vágunk.)
A joghurtot, összekeverjük a szárított kaporral, két csipetnyi sóval, ezzel bekenjük a csirkemellet. 10-15 percig pihentetjük.
Közben bekapcsoljuk a sütőt.
Megpucoljuk a sárgarépát, zellert felkarikázzuk, a cukkinit. A tepsi aljába kókuszzsírt rakunk,majd rárakjuk a sárgarépa és cukkini karikákat.
Megsózzuk majd hintjük egy csipetnyi kaporral, ráfektetjük a csirkemellet, minden mélyedésbe teszünk egy félbevágott medvesajtot,majd rámorzsoljuk a kecskesajtot.
Ráfektetünk néhány lestyán, és oregánó, kakukkfű ágat, egy szárított paradicsomot,néhány szelet lila hagymát.
Ráöntjük a húsleves alaplét, lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk. Kb 40 percig a fólia alatt pároljuk, időnként meglocsoljuk. A végén levesszük a fóliát és rápirítunk ( én most kevésbé pirítottam meg)
Fejes salátával, zöldségekkel, illetve héjában sült krumplival, kapros joghurt öntettel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Ami egészséges az még lehet finom és ízletes. Ha sok zöld fűszerfélét használunk kiválthatjuk vele a borsot,könnyebben emészthetővé válik az étel.Epediétába is beiktatható recept,de a hagymát csak a hús mellé tegyük,hogy csak ízesítse az ételt.